Amsterdam

orașul construit pe apă, „Veneția Nordului”

Amsterdam, capitala Olandei, este un oraș compact, fermecător și cosmopolit, care te invită la explorare. Cunoscută drept “Veneția Nordului” pentru cele peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei oferă aventuri turistice pe jos, cu bicicleta și cu barca. Mulți turiști aleg această destinație primăvara, special pentru a admira florile, lalelele fiind o imagine emblematică a Olandei.

Amsterdam oferă o gamă variată de obiective turistice interesante. Iată câteva dintre cele mai populare:

Piața Dam

Piața Dam este una dintre cele mai importante și animate piețe din oraș, având o istorie bogată și fiind situată în inima centrului istoric. Unul dintre punctele de atracție majore din piață este Palatul Regal, cunoscut și sub numele de Koninklijk Paleis. A fost construit în secolul al XVII-lea și servește drept sediu oficial al monarhului olandez. Vizitatorii pot explora interiorul palatului în anumite perioade ale anului.

Piața Dam este adesea gazda unor evenimente și spectacole publice, precum concerte, festivaluri sau proteste. Este un centru vibrant al vieții urbane din Amsterdam, un loc potrivit pentru a savura o băutură sau a admira arhitectura istorică a clădirilor înconjurătoare. Piața găzduiește numeroase magazine, cafenele și restaurante, oferind vizitatorilor o varietate de opțiuni pentru cumpărături și gastronomie.

Muzeul Național Rijksmuseum

Rijksmuseum este o destinație culturală de prim rang, oferind vizitatorilor o privire asupra istoriei și culturii olandeze prin prisma artei și a obiectelor istorice expuse. Muzeul are și magazine de suveniruri și restaurante, oferind vizitatorilor posibilitatea să se relaxeze și să se bucure de o experiență completă.

Clădirea muzeului este o capodoperă arhitectonică în stil neogotic și este situată în apropierea Piaței Museumplein din Amsterdam. Fațada impresionantă și grandoarea clădirii reflectă importanța și bogăția colecțiilor găzduite în interior. Printre cele mai notabile opere se numără cele ale pictorilor olandezi celebri, Rembrandt, Vermeer și Frans Hals. De asemenea, muzeul găzduiește piese de mobilier, ceramică, costume și diverse obiecte istorice.

Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh, situat în centrul Amsterdamului, este dedicat vieții și operei celebrului pictor olandez Vincent Van Gogh. Muzeul oferă vizitatorilor o experiență captivantă în lumea artistului și este un loc important pentru iubitorii de artă și cultură. Vizitatorii pot admira desene, scrisori și peste 200 de picturi ale artistului, printre care se numără operele iconice: „Vaza cu floarea-soarelui”, „Noapte înstelată” și „Camera din Arles”.

Cartierul Jordaan

Jordaan este un cartier pitoresc situat în partea de vest a centrului istoric al Amsterdamului. Construit inițial pentru muncitori și imigranți, cartierul s-a transformat dintr-unul sărăcăcios în unul dintre cele mai atrăgătoare din oraș. Cartierul Jordaan este străbătut de numeroase canale și poduri fermecătoare, oferind oportunități excelente pentru plimbări și fotografii.

Printre atracțiile din cartier, se regăsește renumita Casa Anne Frank, locul în care familia Frank s-a ascuns în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Casa reprezintă un loc important pentru a înțelege ororile războiului și persecuțiile rasiale și este un monument care comemorează viața Annei Frank și a milioane de alți evrei afectați de Holocaust.

Vondelpark și Canalele Amsterdamului

Vondelpark, cel mai mare și cunoscut parc din Amsterdam, oferă o oază de verdeață în mijlocul orașului. Este potrivit pentru plimbări, alergări și picnicuri, prezentând o diversitate de activități pentru toți vizitatorii, nu trebuie să-l ratezi.

De asemenea, o plimbare pe canalele orașului este o experiență obligatorie în Amsterdam. Croazierele cu barca oferă o perspectivă unică asupra arhitecturii pitorești și a vieții de pe malurile canalelor. Amsterdamul are numeroase poduri frumoase care traversează canalele. Unele dintre cele mai cunoscute sunt Magere Brug (Podul Subțire) și Bridge of 15 Bridges.

Dacă ești curios și îți dorești să vizitezi Amsterdam în perioada următoare, contactează-ne și te vom ajuta cu un pachet personalizat nevoilor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Hyatt Regency Amsterdam 4*+

Cazare PLATINUM

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam 5*

Cazare DIAMOND

The Dylan Amsterdam 5*+