Casablanca

un labirint al contrastelor

Casablanca, cel mai mare oraș din Maroc, este o metropolă plină de viață situată pe coasta de vest a Africii. Cunoscut pentru amestecul său eclectic de culturi și influențe, Casablanca este un centru comercial și cultural vibrant. Orașul este remarcabil pentru arhitectura sa impresionantă, cu clădiri moderne, dar și cu elemente tradiționale, cum ar fi Moscheea Hassan II, una dintre cele mai mari și mai frumoase din lume.

Pe lângă peisajul său urban aglomerat, Casablanca oferă și frumoase plaje pe coasta Atlanticului, bulevarde elegante, piețe tradiționale și o varietate de restaurante și cafenele ce reflectă diversitatea sa culturală. Dacă ajungi în Casablanca îți recomandăm să vizitezi:

Moscheea Hassan II

Moscheea Hassan II este una dintre cele mai renumite atracții din Casablanca, aceasta bătând mai multe recorduri la nivel mondial cu privire la dimensiunile sale masive: cea mai mare moschee din Maroc, cea mai mare moschee din Africa și cel mai mare minaret din lume de 210 metri.

Construcția și designul Moscheei Hassan II sunt impresionante. Combinația de elemente tradiționale și moderne, inspirate din arhitectura islamică și marocană, este remarcabilă. Moscheea este construită în mare parte din marmură, iar acoperișul retractabil al sălii de rugăciune permite credincioșilor să se roage sub cerul liber.

Casablanca - Moscheea Hassan II
Casablanca - Moscheea Hassan II
Piața Mohamed V din Casablanca
Piața Mohamed V din Casablanca

Piața Mohamed V

Piața Mohamed V se află în inima orașului Casablanca, fiind situată în apropierea pieței Centrale și a clădirii administrative a Primăriei Casablanca. Este una dintre cele mai animate și vibrante zone din oraș, un loc în care se întâlnesc localnicii și turiștii, fiind un centru vital al vieții urbane din Casablanca. Aici pot fi găsite o varietate de activități, inclusiv magazine, restaurante, cafenele și evenimente culturale, precum și diverse statui și monumente care comemorează momente și figuri importante din istoria Marocului și a orașului Casablanca.

Orașul vechi (Medina)

Orașul Vechi este o zonă istorică ce se întinde ca un labirint de străzi înguste, piețe tradiționale și arhitectură autentică, care ilustrează istoria și tradițiile Marocului. Clădirile din Orașul Vechi sunt construite în stiluri tradiționale marocane, cu ziduri groase din piatră sau din lut, ferestre mici și ornamente artistice. Unele dintre aceste clădiri găzduiesc locuințe, ateliere, dar și mici magazine și suq-uri.

Medina din Marrakech, Maroc
Medina din Marrakech, Maroc

Promenada La Corniche

Promenada La Corniche este o destinație populară din Casablanca și reprezintă o faleză frumoasă care oferă o panoramă impresionantă asupra Oceanului Atlantic și a peisajului urban al orașului.

Promenada este un loc popular pentru a admira apusurile de soare romantice și pentru a te bucura de briza oceanică, un loc unde te poți relaxa și bucura de activități în aer liber, de terase și restaurante unde poți savura mâncăruri delicioase și băuturi răcoritoare.

Arab League Park

Dacă cauți un loc ideal pentru a te deconecta de la agitația orașului și pentru a te bucura de natură și liniște, Arab League Park este probabil cel mai potrivit. Situat în centrul orașului Casablanca, fiind ușor accesibil, parcul este un spațiu generos cu o suprafață verde, plin de copaci, flori și vegetație bogată – un refugiu verde în mijlocul agitației urbane a orașului.

Casablanca - Arab League Park
Casablanca - Arab League Park

Dacă vrei să călătorești în acest oraș magnific în care se întâlnesc trecutul și prezentul, creând un mediu fascinant pentru explorare și descoperire contactează-ne și îți vom pregăti o ofertă personalizată nevoilor tale!

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Mövenpick Hotel Casablanca 4*+

Cazare PLATINUM

Radisson Blu Hotel Casablanca 5*

Cazare DIAMOND

Four Seasons Casablanca 5*