Havana, Cuba

Istorie, tradiție, culoare și ritm, mixate într-un paradis tropical!

Havana, cu denumirea ei completă Villa de San Cristóbal de la Habana, capitala Republicii Cuba, te întâmpină cu farmecul său istoric și ritmul de un intens vibrant. Străzile pietruite ale orașului vechi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, te poartă într-o călătorie în trecut, dezvăluind arhitectura colonială și piețele pline de viață. Clădirile istorice bine conservate, pe care încă circulă autoturisme istorice, conturează peisajul mirific al orașului, iar spectaculoasele apusuri de soare privite de pe malul Mării Caraibilor îți oferă o perspectivă magică asupra vieții.

Amestecul fascinant de tradiție și modernitate, unde trecutul se împletește cu prezentul într-un dans armonios, te va cuprinde din primele secunde, iar ritmurile tradiționale de salsa, son și rumba te însoțesc pe străzile orașului pentru a descoperii esența autentică a Cubei. Iată câteva elemente importante pe care nu ar trebuii să le ratezi:

La Habana Vieja

Orașul vechi, ce reprezintă inima istorică a capitalei Cubei, impresionează prin arhitectura sa spectaculoasă ce amintește de epoca colonială, cu fațade colorate, balcoane ornamentate și străzi pline de farmec.

Dacă ești pasionat de istorie, Catedrala San Cristobal, Plaza de Armas și Castillo de la Real Fuerza de La Habana te transportă în epoci diverse, iar Muzeul de Artă Colonială și Muzeul de la Catedrala Habana dezvăluie comori care țes povestea culturală a regiunii. Bulevardul Obispo, viața contemporană și tradiția se împletesc într-un dans vibrant, iar Convento de Santa Clara aduce o notă de liniște în acest captivant mozaic istoric.

La Habana Vieja
La Habana Vieja
Plimbare cu o mașină istorică în Havana, Cuba
Plimbare cu o mașină istorică în Havana, Cuba

Plimbare cu o masina istorica

Mașinile de epocă, prezente pe străzile din Havana, compun un muzeu auto ambulant. Aceste bijuterii colorate, importate din SUA înainte de embargo, nu sunt doar opere de artă pe patru roți, ci și protagoniști ai străzilor, fiecare cu propria sa poveste. Multe dintre ele sunt transformate în taxiuri, și poți închiria o plimbare într-una dintre aceste mașini, la pachet cu o experiență ce te va transpune într-o eră de eleganță clasică.

Capitolio Nacional de la Habana

Capitoliul Național din Havana este o impresionantă clădire, inspirată de arhitectura clasică, ce se găsește în inima capitalei Cuba încă din 1929 și a servit inițial ca sediu al guvernului cubanez.

O vizită la aici îți oferă o privire în trecutul și prezentul Cubei, arhitectura acestuia remarcându-se prin cupola sa imensă, care este a doua ca mărime din lume, fiind inspirată de cea a Capitoliului din Washington D.C. .

Capitolio Nacional de la Habana
Capitolio Nacional de la Habana
Gran Teatro de la Habana, Havana, Cuba
Gran Teatro de la Habana, Havana, Cuba

Gran Teatro de la Habana

Gran Teatro de la Habana, o altă bijuterie arhitecturală în inima Havanei, nu poate fi trecută cu vederea. În prezent casa trupei naționale de balet, acest teatru reprezintă o comoară culturală cu o istorie bogată ce a fost proiectat de talentatul arhitect belgian Paul Belau, așezat în Paseo del Prado și inaugurat în 1914.

Gran Teatro nu este doar un teatru, ci un complex impresionant ce adăpostește mai multe scene, o sală de concerte, săli de conferințe, o sală de proiecție video, o galerie de artă, un centru coral și săli de repetiții pentru companiile de dans.

Museo de la Revolucion

Muzeul revoluției din Cuba, amplasat în fostul Palatul Prezidențial, te întâmpină cu un exterior grandios, ce reflectă arhitectura colonială. În interior, expozițiile sunt organizate cronologic, prezentând evenimentele care au condus la răsturnarea regimului lui Fulgencio Batista și la instaurarea regimului socialist condus de Fidel Castro.

Printre piesele de muzeu se numără uniforme militare, arme, fotografii istorice și obiecte personale ale liderilor revoluției. Sala Memorială a lui Che Guevara, dedicată lui Ernesto “Che” Guevara, este o atracție specială, oferind o privire mai apropiată asupra vieții și a impactului pe care l-a avut acesta.

Muzeul este organizat în numeroase galerii tematice, inclusiv departamente dedicate artei europene, artei asiatice, artei africane și americane, precum și artei medievale și moderne.

Museo de la Revolucion, Havana, Cuba
Museo de la Revolucion, Havana, Cuba
Fortaleza de San Carlos de la Cabaña
Fortaleza de San Carlos de la Cabaña

Fortaleza de San Carlos de la Cabaña

Fortăreața La Cabaña a fost inițial proiectată pentru a proteja orașul Havana împotriva invaziilor și a atacurilor fiind cunoscută și pentru ceremonia tradițională a trăgătorilor de tun, care are loc zilnic la ora 21:00. În timpul acestei ceremonii, reconstituiri istorice și uniforme vechi sunt folosite pentru a recrea atmosfera trecutului militar.

Poți explora tunelurile, zidurile și platformele de observare ale La Cabaña pentru a admira nu doar arhitectura sa remarcabilă, ci și priveliștea panoramică asupra orașului Havana și a Golfului Matanzas.

Dacă dorești să te pierzi pe străzile încântătoare din Havana și să te bucuri de cultura, mâncarea, băuturile și muzica cubaneză, contactează-ne și te vom ghida cu ajutorul unui pachet personalizat nevoilor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Gran Caribe Nacional de Cuba 4*+

Cazare PLATINUM

Iberostar Grand Hotel Packard 5*

Cazare DIAMOND

Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana 5*