Kyoto

Templul vieții și culturii japoneze

Kyoto, destinația cea mai potrivită din Japonia pentru a te bucura de frumusețea ținutului, a culturii, a oamenilor, a numeroaselor sale temple budiste tradiționale și a sanctuarelor Shinto, cu grădinile lor frumoase și comorile ascunse. Kyoto are o puternică imagine de oraș istoric, dar, de fapt, este și un oraș industrial, în care meșteșugurile tradiționale coexistă cu tehnologiile de vârf. Zona reprezintă un centru important al artelor și meșteșugurilor tradiționale japoneze, cum ar fi kimonoul, ceramica, lăcătușeria și prelucrarea lemnului.

În Kyoto te vei întâlni cu geisha și maiko, vei participa la festivaluri vibrante, vei savura bucătăria excelentă și vei explora magazine pline de farmec. Pe tot parcursul anului, Kyoto găzduiește numeroase festivaluri și evenimente culturale, cum ar fi Festivalul Gion Matsuri în iulie, unul dintre cele mai mari și mai spectaculoase festivaluri din Japonia.

Într-o simplă plimbare pe străzile istorice ale Kyoto-ului, vei fi transportat într-un tărâm al poveștilor, unde fiecare colț ascunde o bucată din istoria fascinantă a orașului. Aici, farmecul tradițional și eleganța modernă se împletesc  într-o simfonie de culori și sunete. Iar peisajul pitoresc al orașului este completat de grădinile pline de mister și liniștea templelor ancestrale. Kyoto te încântă cu o varietate de atracții turistice fascinante și captivante:

Fushimi Inari-Taisha

Fushimi Inari Shrine, un sanctuar Shinto important din partea de sud a Kyoto-ului. Faimos pentru impresionanta sa alee de mii de porți “torii vermillon”, Fushimi Inari Shrine oferă un peisaj spectaculos ce se desfășoară pe rețeaua de poteci din spatele clădirilor principale ale sanctuarului. Aceste poteci ghidate te conduc printr-o încântătoare pădure situată pe Muntele Inari, înalt de 233 de metri.

Fushimi Inari este cel mai semnificativ dintre cele numeroase sanctuare dedicate lui Inari, zeul Shinto al recoltelor. Legenda spune că vulpile sunt mesagerii lui Inari, motiv pentru care vei întâlni numeroase statui ale acestora pe teritoriul sanctuarului.

Tofuku-ji - Kyoto
Tofuku-ji

Tofuku-ji

În apropiere de Fushimi Inari-Taisha, la doar un kilomentru de mers pe jos, se găsește Templul Tofuku-ji, unul dintre cele cinci sanctuare zen din Kyoto, unde vei găsi una dintre cele mai vechi porți “sanmon” din Japonia.

Principala atracție pentru turiști o reprezintă grădinile uimitoare ale complexului. Printre acestea se numără o grădină cu mușchi în stil de tablă de șah și o grădină Zen cu stânci aliniate pe lângă sala principală. Podul Tsūten-kyō este o altă senzație, trecând peste o mică vale plină de arbori japonezi.

Palatul imperial din Kyoto

Palatul Imperial din Kyoto se situează în Grădina Națională Kyoto Gyoen, un parc vast, întins pe 89.000 metri pătrați. O locație care păstrează farmecul și atmosfera palatului din vremea vechilor dinastii imperiale japoneze. Reconstruit în 1855, palatul actual este o colecție de structuri remarcabile, printre care Shisinden, Seiryoden, Kogosyo, Ogakumonjyo și Otsunegoten, fiecare reflectând stiluri arhitecturale specifice diferitelor perioade din istoria Japoniei.

Palatul Imperial din Kyoto - Kyoto
Palatul Imperial din Kyoto - Kyoto
Castelul Nijo-jo - Punct de reper al perioadei Edo
Castelul Nijo-jo - Punct de reper al perioadei Edo

Castelul Nijo-jo

Nijo-jo este un complex palat fortificat care este constituit din șase clădiri conectate, reprezentând un exemplu deosebit al stilului arhitectural shoin-zukuri, dezvoltat în perioada Edo (1603–1867). Acest palat este recunoscut ca un Tezaur Național, fiind singurul exemplu rămas în picioare al acestui gen de construcție. În interior, vei fi încântat de picturile murale de excepție realizate de Școala Kano, de transomurile intricat sculptate între camere și de elementele de metal prețios, reflectând prestigiul reședinței Shogunului din Kyoto.

Parcul maimuțelor din Kyoto

Parcul Maimuțelor, situat pe malul stâng al râului Oi, în zona Arashiyama, oferă o experiență memorabilă în mijlocul a celor 100 de macaci japonezi, cunoscuți sub numele de “maimuțele de zăpadă” pentru preferința lor pentru temperaturile scăzute din nordul țării. Este o destinație perfectă pentru o zi de neuitat în mijlocul acestor creaturi fascinante.

Parcul este o zonă naturală protejată, unde iubitorii de drumeții montane vor descoperi aici trasee extrem de captivante și o diversitate vegetală bogată. Pe lângă maimuțe, în parc se pot întâlni și caprioare, precum și peste 100 de specii de păsări. Această rezervație este ideală pentru familii cu copii, deoarece dispune de spații special amenajate pentru cei mici.

Parcul Maimuțelor din Kyoto - Interacțiune cu simpaticele maimuțe japoneze

Cu o istorie bogată, temple mărețe și grădini înfloritoare, Kyoto strălucește ca o perlă în coroana culturală a Japoniei. Dacă visezi să pășești în lumea fermecată a Kyoto-ului, suntem aici pentru tine! Contactează-ne și îți vom pregăti un pachet personalizat, adaptat nevoilor și dorințelor tale, pentru a te bucura din plin de farmecul acestui oraș fascinant.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Good Nature Hotel Kyoto 4*+

Cazare PLATINUM

Suiran, a Luxury Collection Hotel 5*

Cazare DIAMOND

Four Seasons Hotel Kyoto 5*+