Rovaniemi, Laponia

un vis al oricărei vârste

Rovaniemi, Laponia, este cunoscut pentru vibe-ul sărbătorilor care învăluie orașul în lumini strălucitoare și căldură festivă. Aici, aurorele boreale, ca un dans cosmic, adaugă o notă magică la acest tablou polar. În fiecare colț, Satul lui Moș Crăciun și atmosfera sa fermecătoare creează un mediu în care fiecare zi pare a fi ziua sărbătorilor. Rovaniemi, unde bucuria Crăciunului și misterul aurorei boreale se îmbină, oferă o experiență unică în inima Laponiei pentru cei dornici de aventură.

Orașul își îmbracă casele în lumini strălucitoare, creând o atmosferă călduroasă și plină de farmec pentru vizitatorii săi. Rovaniemi este locul unde sărbătorile par a dura tot anul, iar magia Crăciunului este resimțită în fiecare fulg de zăpadă și în fiecare răsuflare a vântului arctic.  Fiind o destinație plină de obiective fascinante și experiențe unice, iată câteva dintre cele mai frumoase locuri de explorat:

Santa Claus Village

Localizat într-un cadru pitoresc, Santa Claus Village este înconjurat de păduri înzăpezite și natură sălbatică. Aici, vei găsi reședința oficială a lui Moș Crăciun, unde poți să-l întâlnești pe bătrânul vesel în persoană.

Se află la doar câțiva kilometri de centrul orașului, acest sat adorabil fiind situat direct pe Cercul Arctic. Atelierele elfilor, magazinele cu suveniruri și cafenelele primitoare completează peisajul, oferind o experiență autentică și plină de farmec..

Santa Claus Village, Rovaniemi, Laponia
Santa Claus Village, Rovaniemi, Laponia
Experiență cu cățeii husky la Apukka, Rovaniemi
Experiență cu cățeii husky la Apukka, Rovaniemi

Apukka Husky Adventure

Apukka Husky Adventure este destinația perfectă pentru iubitorii de aventuri. Situat în apropiere de Rovaniemi, oferă ocazia să experimentați emoția unei plimbări cu sania trasă de acești prietenoși câini în mijlocul naturii înzăpezite, sub cerul înstelat sau dansul aurorei boreale.
Aici, puteți intra în lumea autentică a husky-ilor, interacționând cu acești companioni blânzi și învățând despre rolul lor în cultura laponeză. O experiență memorabilă care vă aduce mai aproape de spiritul nordic autentic.

Lumberjack’s Candle Bridge

Lumberjack’s Candle Bridge sau Podul Lumânărilor Bucătarului de Lemn este o atracție iconică în Rovaniemi. Acest simbol al orașului reprezintă o legătură cu tradițiile lemnăriei din regiune. Podul este amplasat într-un cadru natural fermecător, oferind priveliști pitorești asupra râului și împrejurimilor. Este, de asemenea, iluminat noaptea, contribuind la atmosfera magică a orașului în sezonul rece.

Lumberjack’s Candle Bridge este un loc potrivit pentru plimbări relaxante și pentru a admira peisajul arctic într-un decor autentic.

Podul Lumberjack's Candle, Rovaniemi
Podul Lumberjack's Candle, Rovaniemi
Arctic SnowHotel & Glass Igloos, Laponia
Arctic SnowHotel & Glass Igloos, Laponia

Arctic SnowHotel & Glass Igloos

Arctic SnowHotel & Glass Igloos oferă o experiență de cazare unică în igluuri de sticlă, situată în aproapiere de Rovaniemi. Aceste igluuri oferă o privire neîngrădită la cerul înstelat și, în funcție de condițiile meteorologice, la luminile nordice, creând o atmosferă magică și memorabilă.
Cu acoperișurile lor transparente, igluurile permit privirea directă la cerul înstelat și, în serile norocoase, la fascinantele luminile nordice

Konttaniemi Reindeer Farm

Konttaniemi Reindeer Farm, adăpostită în inima Rovaniemi, dezvăluie farmecul autentic al culturii laponice. Aici, renii devin prietenii tăi, oferind plimbări magice cu sania în peisajul acoperit de zăpadă. Ferma respiră tradiție, cu casele de lemn pitorești și o atmosferă caldă ce te învăluie în povești și legende.

La Konttaniemi, poți interacționa direct cu renii, hrănindu-i și ascultând poveștile captivante ale ghizilor locali despre importanța acestor animale în tradiția laponă.

Ferma de reni Konttaniemi, Rovaniemi
Ferma de reni Konttaniemi, Rovaniemi

Contacteaza-ne și transformă această dorință într-o experiență nemuritoare în inima nordului, în Laponia!

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Scandic Rovaniemi City 3*+

Cazare PLATINUM

Original Sokos Hotel Vaakuna 4*

Cazare DIAMOND

Santa´s Santa Claus 4*+