Madeira

locuri de vizitat şi experienţe de trăit în Insula Primăverii Eterne

Madeira, Insula Primăverii Eterne sau Hawaii-ul Europei este situată la aproximativ 580 km distanță de coasta africană (Maroc) și la 860 km de coasta portugheză (Lisabona). Numele său tradus din limba portugheză înseamnă „lemn” și face trimitere la pădurile de laur ce acoperau, în trecut, toată suprafața insulei. În prezent, în nordul insulei se păstrează o pădure de lauri înscrisă în patrimonial cultural și natural UNESCO în 1999 și acoperă 20% din suprafața insulei, fiind cea mai mare pădure de dafin din lume.

Arhipelagul Madeira se întinde pe 810 km² şi este format din două insule locuite, Madeira şi Porto Santo, şi alte câteva insule mai mici, nelocuite, grupate sub denumirile Ilhas Deserta şi De Selvagens. Arhipelagul face parte din regiunea vulcanică Macaronesia alături de Insulele Azore și Insulele Canare. Este foarte interesant faptul că insulele vulcanice ce formează Macaronesia constituie doar 0.2% din teritoriul Uniunii Europene, dar găzduiesc mai mult de un sfert din flora protejată de legislaţia europeană.

Madeira este o insulă vulcanică și impresionează prin peisajele sale diverse și spectaculoase, de la țărmuri stâncoase și până la vegetația sa exotică și luxuriantă.

Explorează Funchal: o capitala plina de viata

În Funchal, capitala fermecătoare a Madeirei, există o varietate impresionantă de atracții și locuri de vizitat care îți vor captiva fiecare moment al călătoriei tale. Începeți explorarea cu o plimbare prin centrul istoric al orașului, unde străzile înguste și pavate te conduc către Piața Municipiului, un loc vibrant plin de viață. Nu uita să mergii și în piața de flori din apropiere, unde culorile și aromele locale te vor înviora. Pentru o incursiune culturală, vizitează Muzeul de Artă Sacră din Funchal, care găzduiește o colecție impresionantă de artă religioasă. Îți poți încânta simțurile și la Grădina Botanică din Funchal sau Grădina Tropicală Monte Palace, unde vei descoperi o varietate fascinantă de plante tropicale și exotice.

Vedere a orașului Funchal din Madeira
Vedere a orașului Funchal din Madeira
Traseu pe levada din Madeira
Traseu pe levada din Madeira

Aventureaza-te pe Levadas: drumetii în inima naturii

Pentru cei care adoră natura și aventura, levadas-urile din Madeira sunt alegerea perfectă! Urmează aceste canale vechi de irigații pentru a te bucura de peisaje uimitoare, cascade și păduri luxuriante. O experiență de neuitat care te va conecta cu natura!

Înfrunta înaltimile de la Cabo Girão

Dacă ești în căutare de senzații tari, nu rata Cabo Girão! Aceste stânci impresionante te vor înălța deasupra oceanului, iar pasarelă suspendată îți va oferi perspective de neuitat! Este momentul să te lași purtat de vântul aventurii!

Stânci impresionante de la Cabo Girão, Madeira
Stânci impresionante de la Cabo Girão, Madeira
Vârful Pico de Arieiro în Madeira
Vârful Pico de Arieiro în Madeira

Înalta-te pe Pico do Arieiro

Simte-te ca un explorator pe vârful al doilea ca înălțime din Madeira! Pico do Arieiro îți oferă o priveliște de ansamblu a insulei, cu o panoramă ce îți va tăia respirația. Este un loc magic unde poți admira măreția naturii!

Bucura-te de Gustul Madeirei

Nu poți părăsi Madeira fără să te răsfeți cu deliciile locale! De la specialități precum “espetada” la vinurile celebre, în Madeira vei avea parte de o experiență culinară de neuitat! Savurează fiecare moment al călătoriei tale gustative!

Delicii culinare din Madeira
Delicii culinare din Madeira
Pădurea Fanal
Pădurea Fanal

Cadru de basm în Padurea Fanal

Padurea Fanal este unul dintre cele mai fascinante obiective de vizitat din Madeira, oferind o experiență de neuitat în mijlocul naturii sălbatice și spectaculoase.

Aflată în partea nord-estică a insulei, această pădure de laur veșnic verde este un adevărat sanctuar al biodiversității și al peisajelor impresionante. Cu trunchiuri masive și frunziș dens, Padurea Fanal creează o atmosferă mistică și fermecătoare, parcă desprinsă dintr-o poveste de basm. Aici, vizitatorii pot explora rețeaua densă de trasee de drumeție, care le vor oferi oportunitatea de a admira flora și fauna locale, inclusiv specii rare de plante și păsări.

Dacă ești curios și îți dorești să vizitezi Madeira în perioada următoare, contactează-ne și te vom ajuta cu un pachet personalizat nevoilor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Melia Madeira Mare 5*

Cazare PLATINUM

Savoy Palace 5*

Cazare DIAMOND

Reid´s Palace a Belmond Hotel 5*+