New York

Orașul care nu doarme niciodată

New York, cunoscut și sub numele de “Big Apple”, este cel mai populat oraș din Statele Unite, o metropolă vibrantă și fascinantă, renumită pentru diversitatea sa culturală, arhitectura iconică și agitația neîntreruptă. New York City este alcătuit din cinci cartiere principale: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx și Staten Island.

Orașul este un centru economic major, găzduind Wall Street-ul, care reprezintă centrul financiar al lumii. De asemenea New York este renumit pentru ofertele sale culturale, cum ar fi teatrele de pe Broadway, muzeele, galeriile de artă, restaurantele diverse și evenimentele culturale. Printre cele mai cunoscute atracții din New York se numără:

Statue of Liberty

Statuia Libertății reprezintă un simbol iconic al libertății și democrației din Statele Unite ale Americii, aflată în portul New York, pe Insula Libertății, statuia este accesibilă prin intermediul unui feribot care pleacă din Battery Park din Manhattan. După achiziționarea unor bilete, vizitatorii pot urca în interiorul statuii și în coroană pentru o panoramă spectaculoasă a orașului.

Statuia este un cadou oferit de Franța cu ocazia aniversării a 110 ani de la obținerea Independenței Statelor Unite ale Americii. Reprezentând o figură feminină ce personifică libertatea, având în mână o torță și purtând o coroană cu șapte spițe, care simbolizează cele șapte continente și cele șapte mări, statuia este un simbol de bun venit pentru toată lumea.

Statuia Libertății, New York
Statuia Libertății, New York
Times Square

Times Square

Times Square, situată în inima orașului New York, este una dintre cele mai vibrante și aglomerate intersecții din lume. Această zonă este renumită pentru agitația sa continuă, luminile strălucitoare și atmosfera încântătoare. Aici, zgârie-norii impresionanți și ecranele publicitare luminoase reflectă pulsația orașului și energia sa debordantă.

Locul este recunoscut pentru evenimente speciale, cum ar fi Revelionul, unde oamenii se adună pentru a sărbători noul an într-un spectacol grandios de artificii. Times Square nu reprezintă doar un nod central în harta orașului, ci și un simbol al entuziasmului și diversității culturale, oferind vizitatorilor și locuitorilor un spectacol de neuitat în inima vibrantă a New York-ului.

Empire State Building

Empire State Building este unul dintre cele mai recunoscute zgârie-nori din lume și un simbol iconic al skyline-ului din New York City, fiind declarată mulți ani cea mai înaltă clădire din lume. Construită în stil art deco, cu o fațadă distinctivă și un vârf iluminat care servește ca far vizibil pe timp de noapte, clădirea se află la intersecția dintre Fifth Avenuee și West Street 34, în cartierul Manhattan.

Dacă vrei să ai parte de o vedere panoramică spectaculoasă asupra orașului, clădirea pune la dispoziție două platforme de observare – una la etajul 86 și alta la etajul 102.

Empire State Building
Empire State Building
Central Park, New York City
Central Park, New York City

Central Park

Central Park, situat în Manhattan, este unul dintre cele mai mari și mai iconice parcuri urbane din lume, oferind vizitatorilor o oază de verdeață în mijlocul agitației din New York. Deși nu este un parc natural, Central Park dispune de lacuri, poduri, alei pitorești și spații de joacă. Aici, vizitatorii pot naviga cu bărcile pe lacul Bethesda, pot explora Grădina Shakespeare, pot admira sculpturile și monumentele, dar au ocazia să participe și la evenimente culturale și sportive.

The Metropolitan Museum of Art (The Met)

Situat în apropiere de Central Park, Muzeul Metropolitan de Artă este unul dintre cele mai mari și prestigioase muzee de artă din Statele Unite. Colecția muzeului este diversificată, cuprinzând artefacte antice, picturi celebre, sculpturi, artă aplicată, textile, fotografii și multe altele.

Muzeul este organizat în numeroase galerii tematice, inclusiv departamente dedicate artei europene, artei asiatice, artei africane și americane, precum și artei medievale și moderne.

The Metropolitan Museum of Art

Dacă ești curios și îți dorești să vizitezi New York, în perioada următoare, contactează-ne și te vom ajuta cu un pachet personalizat nevoilor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Sofitel New York 4*+

Cazare PLATINUM

The Carlyle, a Rosewood Hotel 5*

Cazare DIAMOND

Aman New York 5*+