Nusa Penida

bijuteria mai puțin cunoscută a Insulelor Indoneziene

N usa Penida, o insulă fermecătoare situată în arhipelagul Indoneziei, este o bijuterie ascunsă ce își așteaptă exploratorii cu peisaje spectaculoase, ape cristaline și aventuri neașteptate. În ciuda faptului că este mai puțin cunoscută decât vecinii săi, Bali și Lombok, Nusa Penida emană un farmec autentic și o energie liniștitoare, atrăgând tot mai mulți călători în căutarea unui refugiu tropical nealterat.

Când pui piciorul pe insulă, e ca și cum ai intra în alt univers, cu stânci de jur împrejur și o vegetație care te îmbrățișează. Nusa Penida găzduiește o serie de obiective turistice impresionante:

Kelingking Beach

Situată în partea de sud-vest a insulei, Kelingking Beach este, fără îndoială, unul dintre cele mai iconice peisaje din Nusa Penida.

Plaja este cunoscută pentru stânca sa în formă de dinozaur și priveliștea uluitoare a golfului său adânc cu apă cristalină. Pentru cei aventuroși, există și o potecă abruptă care duce până jos, la nivelul plajei, oferind oportunități uimitoare de fotografie.

Crystal Bay

Cum și numele sugerează, Crystal Bay este faimoasă pentru apele sale cristaline și nisipul fin alb. Este un loc ideal pentru a face snorkeling deoarece reciful de corali bogat atrage o varietate incredibilă de viețuitoare marine. Vizitatorii pot întâlni broaște țestoase, pești colorați și alte creaturi marine fascinante.

Angel’s Billabong și Broken Beach

Aceste două obiective turistice se află în apropiere unul de celălalt și oferă o experiență unică. Angel’s Billabong este o piscină naturală formată între stânci, care oferă ocazia de a te scălda într-un cadru natural spectaculos.

 La doar o scurtă plimbare de Angel’s Billabong se află Broken Beach, o formație stâncoasă impresionantă, cu o deschidere naturală spre ocean.

Temeling Point

Aflat în partea de sud-est a insulei, Temeling Point oferă unele dintre cele mai spectaculoase priveliști din Nusa Penida. De pe acest vârf îngust, poți admira întregul golf și insula înconjurătoare. Drumul către acest punct de belvedere poate fi aventuros, dar priveliștea de sus merită cu siguranță efortul.

Goa Giri Putri Temple

Situat în interiorul unei grote, Goa Giri Putri Temple este un loc spiritual important pentru localnici și o atracție fascinantă pentru vizitatori. Templul este dedicat zeiței Shiva și este renumit pentru frumoasele sale sculpturi și pentru atmosfera liniștită.

Cu peisaje spectaculoase, cascade înspumate și o frumusețe naturală de neegalat, insula Nusa Penida este un paradis ascuns în inima Indoneziei.

Dacă ești curios și îți dorești să vizitezi Nusa Penida în perioada următoare, contactează-ne și te vom ajuta cu un pachet personalizat nevoilor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

The Mesare Resort 4*

Cazare PLATINUM

Semabu Hills Hotel Nusa Penida 4*+

Cazare DIAMOND

Adiwana Warnakali Resort 4*+