Paris

o metropolă plină de eleganță și istorie

Parisul, capitala Franței, este o metropolă vibrantă ce emană eleganță și istorie. Fiecare stradă, fiecare clădire și fiecare muzeu povestește o parte din bogata sa istorie și cultură.

Fiind una dintre cele mai romantice și vibrante destinații turistice din lume, cunoscut pentru artă, modă, gastronomie și istorie, Parisul atrage milioane de vizitatori în fiecare an căci găzduiește obiective turistice impresionante:

Turnul Eiffel

Incontestabil cel mai celebru obiectiv turistic al Parisului, Turnul Eiffel, ridicat în anul1889 de către inginerul Gustave Eiffel, este o capodoperă a ingineriei și un simbol al romantismului. Cu o înălțime de 324 de metri, turnul oferă panorame spectaculoase asupra orașului, iar ascensiunea către cel mai înalt punct este un moment de neuitat pentru orice vizitator.

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este o comoară culturală ce trebuie vizitată, aici fiind păstrate cele mai valoroase opere de artă din lume. Fondat în anul 1793, muzeul găzduiește capodopere precum „Mona Lisa” de Leonardo da Vinci, „Venus de Milo” sau „Raftul Meduzei”. O incursiune în acest imens complex muzeal este o călătorie prin istoria artei și civilizației umane.

Catedrala Notre-Dame

Cu o arhitectură gotică impresionantă și o istorie bogată, Catedrala Notre-Dame a fost timp de secole un simbol al credinței și al artei franceze. Chiar și după incendiul devastator din anul 2019, care a afectat în mod serios structura sa, Notre-Dame rămâne o destinație deosebit de emoționantă pentru vizitatori.

Champs-Élysées

Champs-Élysées este aleea faimoasă din inima Parisului modern, cunoscută pentru magazinele de lux, cinematografele elegante și cafenelele cochete. De la Arcul de Triumf la grădinile Tuileries, o plimbare pe această stradă emblematică oferă o imagine de ansamblu asupra luxului și rafinamentului parizian.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este un simbol al istoriei și măreției Franței, situat pe celebrul bulevard Champs-Élysées, fiind construit pentru a comemora victoriile militare ale Franței. Acest monument impunător impresionează cu dimensiunile sale și cu detaliile sculpturale elaborate. Vizitatorii pot admira panorama uimitoare a orașului, inclusiv Turnul Eiffel. Dacă ajungeți în Paris, acest obiectiv turistic este obligatoriu de adăugat pe listă, mai ales la apus, oferind o perspectivă unică asupra frumuseții orașului luminilor.

Montmartre și Sacré-Cœur

Montmartre este un cartier boem, celebru pentru atmosfera sa artistică și pentru biserica Sacré-Cœur, ce străjuiește dealurile sale. Străzile înguste, terasele cochete și picturile stradale fac din Montmartre un loc fermecător ce merită explorat. Bucură-te de străzile pitorești și de o vedere panoramică superbă asupra orașului, vizitând catedrala Sacré-Cœur.

Opera Garnier

Opera Garnier este o comoară culturală în inima Parisului. Construită în secolul al XIX-lea în stilul Beaux-Arts, clădirea impresionează prin fațada sa ornamentată, interiorul luxos și prin celebrul tavan pictat. Pe lângă spectacolele de operă și balet, Opera Garnier găzduiește și expoziții, concerte ori tururi ghidate, care dezvăluie splendoarea și istoria sa fascinantă.

Muzeul Orsay

Muzeul Orsay găzduiește una dintre cele mai mari colecții de artă impresionistă și post-impresionistă din lume. Situat într-o fostă gară de pe malul drept al Senei, muzeul impresionează nu doar prin operele sale, ci și prin arhitectura spectaculoasă. Printre capodoperele expuse se numără lucrări semnate de Claude Monet, Vincent van Gogh, Edgar Degas și Auguste Renoir. Cu expoziții temporare și evenimente culturale, Muzeul Orsay oferă o incursiune captivantă în lumea artei și a culturii franceze din secolul al XIX-lea.

Palatul Versailles

Versailles este o destinație de neratat pentru iubitorii de istorie și arhitectură, oferind o călătorie captivantă în splendoarea și opulența regalității franceze. Construit în secolul al XVII-lea de către Ludovic al XIV-lea, cu grădini frumoase și spații interioare fastuoase, Versailles este un exemplu perfect al designului baroc francez. Dacă îi faci o vizită, nu rata Salonul Oglinzilor, care este una dintre cele mai impresionante camere din palat, fiind cunoscută pentru cele 357 de oglinzi ornamentate. De asemenea, Grădinile Versailles sunt paradisul pe pământ, cu sculpturi, fântâni și alei strălucitoare, perfecte pentru o plimbare minunată!

Disneyland Paris

Disneyland Paris este un tărâm magic, unde visele devin realitate pentru turiștii de toate vârstele. Acest complex de parcuri tematice este format din Disneyland Park, unde personajele Disney prind viață în regatul lor de poveste, și Walt Disney Studios Park, care oferă o incursiune fascinantă în lumea filmului și a divertismentului. De la atracțiile clasice, precum Castelul Zânelor, la aventurile interactive și paradele spectaculoase, Disneyland promite o experiență plină de magie și emoție pentru întreaga familie.

Parisul este un oraș cu o bogată diversitate culturală și o ofertă vastă de experiențe, fiecare colț ascunzând o surpriză plină de farmec și aventură. Iată câteva recomandări de neratat:

O experiență romantică care vă permite să admirați cele mai importante atracții ale Parisului de pe apele Senei, inclusiv Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame, Domul Invalizilor, Grand Palais sau Muzeul Luvru, oferind perspective unice în timp ce savurați un pahar delicios de șampanie.

Bucurați-vă de specialitățile culinare ale Parisului într-un bistro tradițional, savurați un croissant proaspăt și o cafea într-un local pitoresc sau încercați preparatele rafinate într-unul dintre cele mai renumite restaurante ale orașului. De la patiserii delicioase la mâncăruri gourmet, Parisul este un paradis pentru iubitorii de gastronomie.

Îndrăzniți să vă aventurați în afara traseelor turistice și descoperiți farmecul unic al cartierelor precum Le Marais, Saint-Germain-des-Prés ori Quartier Latin. Descoperiți străduțele pietruite, admirați clădirile istorice și opriți-vă la cafenelele locale pentru a simți pulsul autentic al vieții pariziene.

Pentru o experiență de shopping de lux și pentru a explora lumea modei pariziene, nu ratați Galeriile Lafayette. Aici veți regăsi cele mai noi tendințe în modă și articole de designer, dar și o arhitectură impresionantă, ce include o cupolă mare și impunătoare, decorată cu picturi și fresce frumoase.

Parisul are un climat cu veri calde și ierni blânde. Recomandăm îmbrăcăminte potrivită pentru sezonul în care călătoriți, alături de o pelerină impermeabilă și o umbrelă. Ploile te pot lua prin surprindere, mai ales primăvara și toamna.

Descoperă farmecul inegalabil al Parisului și bucură-te de o experiență memorabilă în această capitală plină de viață și cultură! Contactează-ne și te vom ajuta cu un pachet personalizat dorințelor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Hotel de Nell 5*

Cazare PLATINUM

Hotel Lancaster Paris Champs-Elysees 5*

Cazare DIAMOND

Mandarin Oriental Paris 5*+