Roma

istorie, tradiție și emoție în Orașul Etern

Roma, capitala Italiei, este unul dintre cele mai vechi și fascinante orașe din lume. Roma este o destinație de vacanță extrem de populară și oferă o experiență unică ce combină istoria bogată, arta, arhitectura, cultura și bucatele delicioase ale Italiei.

Roma are o atmosferă specială, cu străzi pietruite, piațete pline de oameni, fântâni arteziene și arhitectură impresionantă la fiecare colț. Este un loc minunat pentru a te plimba și a te bucura de atmosfera italiană autentică. Să explorăm câteva atracții turistice din Roma:

Colosseumul

Colosseumul din Roma, cunoscut și sub numele de Amfiteatrul Flavian, este un simbol remarcabil al orașului și unul dintre cele mai impresionante monumente antice din lume.

Colosseumul a fost construit între anii 70-80 d.Hr. în timpul dinastiei Flaviene, sub împărații Vespasian și Titus. Monumentul, atunci dedicat pentru divertisment public, în special pentru spectacolele de lupte cu gladiatori și alte evenimente, reprezintă astăzi o atracție turistică populară și este vizitat de milioane de oameni în fiecare an. Colosseumul este considerat printre cele mai impresionante clădiri-ruine ale Imperiului Roman și una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Colosseumul din Roma, simbol al istoriei antice
Colosseumul din Roma, simbol al istoriei antice
Panteonul din Roma, capodoperă arhitecturală
Panteonul din Roma, capodoperă arhitecturală

Panteonul

Panteonul este unul dintre cele mai bine conservate și cele mai remarcabile edificii istorice din Roma. Panteonul a fost construit între anii 118-125 d.Hr. în timpul domniei împăratului Hadrian. Edificiul a fost inițial dedicat tuturor zeilor din panteonul roman, fiind cunoscut ca “templu al tuturor zeilor”, însă, în Evul Mediu, a fost transformat în biserică creștină. De-a lungul secolelor, Panteonul a suferit mai multe modificări și adaptări, în prezent, funcționează ca o bazilică, cunoscută sub numele de “Basilica Santa Maria ad Martyres”

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi, gazda unei celebre scene din filmul “La Dolce Vita”, este una dintre cele mai cunoascute și frumoase fântâni arteziene din lume. Situată în Piazza di Trevi, în inima Romei, fântâna este renumită pentru detaliile sale elaborate și simbolismul bogat. Sculpturile din marmură reprezintă scene mitologice, în centrul cărora se află zeul oceanului, Neptun.

Fontana di Trevi este iluminată frumos în timpul nopții, oferind o atmosferă romantică și spectaculoasă. Dacă vizitezi centrul istoric al Romei, este esențial să ajungi la fântână și să urmezi tradiția aruncatului de monede.

Fontana di Trevi, faimoasa fântână a lui Neptune din Roma
Piazza Navona, piața celebră din centrul Romei
Piazza Navona, piața celebră din centrul Romei

Piazza Navona

Piazza Navona este plină de istorie, arhitectură remarcabilă și atmosferă vibrantă. Această piață istorică este una dintre cele mai frumoase din Italia și găzduiește mai multe monumente și opere de artă notabile, precum: Fântâna celor Patru Râuri (Fontana dei Quattro Fiumi), care prezintă cele patru mari fluvii ale lumii: Nilul, Gange, Dunărea și Rio de la Plata, Biserica barocă Sant’Agnese in Agone și Palatul Pamphili.

Piața găzduiește numeroase evenimente culturale și festivaluri pe parcursul anului, târguri de artă și antichități, iar în perioada sărbătorilor de iarnă, vizitatorii se pot bucura de celebrul târg de Crăciun, atractiv pentru decorațiuni, cadouri și bucate festive.

Castelul Sant’Angelo și Podul cu același nume (Castelul Sfântului Înger)

Castelul Sant’Angelo și Podul Sant’Angelo sunt două monumente istorice remarcabile din Roma. Podul oferă o vedere impresionantă către Castelul Sant’Angelo și este un loc pitoresc pentru o plimbare pe malul râului Tibru.

Castelul Sant’Angelo, cunoscut și sub numele de Mausoleul lui Hadrian, a fost construit de împăratul Hadrian ca mausoleu pentru el și familia sa. A fost folosit ulterior ca fortăreață, inclusiv ca loc de refugiu pentru papi în timpul asediilor. Astăzi, Castelul Sant’Angelo funcționează ca muzeu și atrage vizitatori cu expozițiile sale care prezintă o colecție de sculpturi și fresce.

Castelul Sant'Angelo din Roma, simbol al puterii medievale
Castelul Sant'Angelo din Roma

Indiferent dacă te pasionează istoria, arta, mâncarea sau vrei doar să te bucuri de atmosfera urbană autentică, Roma oferă o experiență variată și memorabilă pentru toți vizitatorii săi.

Dacă ești curios și îți dorești să vizitezi Roma în perioada următoare, contactează-ne și te vom ajuta cu un pachet personalizat nevoilor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

The Westin Excelsior Rome 5*

Cazare PLATINUM

Hassler Roma 5*+

Cazare DIAMOND

Rocco Forte Hotel De Russie 5*+