Santorini

un poem în alb și albastru

Santorini este o bijuterie a Greciei, cu peisaje care îți taie respirația și priveliști de neuitat. Casele albe strălucitoare se înalță pe stânci vulcanice, contrastând cu albastrul intens al mării Egee. Apusurile spectaculoase sunt ca tablouri vii, iar peisajul în ansamblu te îmbie să te pierzi în frumusețea sa de neegalat.

Este o destinație romantică și fermecătoare, cu o istorie și o cultură bogată, care îți rămân în suflet pentru totdeauna și cu numeroase locuri de vizitat. Iată câteva dintre cele mai populare:

Oia

Este unul dintre cele mai cunoscute și pitorești sate de pe insula Santorini. Situat în partea de nord-vest a insulei, Oia oferă o panoramă uimitoare a Mării Egee, cu o arhitectură pitorească, priveliști spectaculoase la apus, galerii de artă și suveniruri unice, precum taverne și restaurante cu vedere la mare. Castelul Oia oferă o vedere panoramică a satului și a apusurilor magnifice, tocmai de aceea ruinele castelului sunt un loc popular pentru turiști, mai ales în timpul apusului.

Oia este cu siguranță unul dintre cele mai fermecătoare locuri din Santorini și un punct de atracție major pentru turiști dornici să experimenteze frumusețea și autenticitatea insulei.

Peisaj în Oia, Santorini
Peisaj în Oia, Santorini
Vedere panoramică asupra orașului Fira din Santorini
Vedere panoramică asupra orașului Fira din Santorini

Fira

Capitala insulei, Fira, oferă o atmosferă vibrantă, plină de magazine, restaurante și baruri, toate situate pe marginea stâncii, cu priveliști impresionante asupra mării. Fira găzduiește mai multe muzee și galerii de artă care oferă o privire în istoria și cultura insulei Santorini. Printre cele mai importante sunt Muzeul Preistoric Thera și Muzeul Arheologic din Santorini. O modalitate populară de a ajunge la portul vechi din Fira este cu telecabina. Traseul oferă o priveliște panoramică a stâncilor și a mării, iar coborârea oferă o perspectivă minunată asupra orașului.

Fira este un punct central vibrant al insulei Santorini, care oferă atât experiențe culturale și istorice, cât și o viață de noapte animată. Este un loc perfect pentru cei care doresc să exploreze frumusețea și farmecul unic al Santoriniului.

Akrotiri

Akrotiri este un sit arheologic important situat în partea de sud-vest a insulei Santorini din Grecia care a fost locuit încă din mileniul al IV-lea î.Hr. și care a prosperat în perioada bronzului târziu (aproximativ 1600-1500 î.Hr.) fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe antice din regiune. Situl a fost abandonat în urma unei erupții vulcanice majore care a avut loc în secolul al XVII-lea î.Hr. în timpul căreia orașul a fost acoperit de cenușă vulcanică și a rămas nedescoperit timp de secole, ceea ce a contribuit la conservarea sa extraordinară. Akrotiri este o destinație fascinantă pentru cei interesați de istorie, arheologie și cultura antichității. Este o fereastră către trecutul bogat și captivant al insulei Santorini și al civilizației egeene.

Ruinele din Akrotiri, Santorini
Ruinele din Akrotiri, Santorini
Plaja Red Beach
Plaja Red Beach

Plaja Red Beach (Plaja Roșie)

În apropierea satului Akrotiri și la doar 12 km de Fira, poți face cunoștință cu una dintre cele mai celebre plaje din Santorini, Plaja Red Beach (Plaja Roșie), cunoscută pentru stâncile roșii vulcanice care o înconjoară, nisipul de o nuanță distinctivă de roșu, datorită compoziției vulcanice a stâncilor din jur, care sunt bogate în minerale oxidate de fier și apa cristalina și bogăția de viață marină care fac plaja un loc popular pentru scufundări și snorkeling.

Red Beach este cu siguranță una dintre cele mai fotografiate și apreciate plaje din Santorini, oferind o experiență de neuitat pentru cei care o vizitează.

Kamari Beach (Plaja Kamari)

O altă plajă populară cu nisip negru, situată în partea de est a insulei, la aproximativ 10 km de capitala insulei este Kamari Beach care oferă o gamă largă de facilități pentru turiști, inclusiv șezlonguri și umbrele de soare pentru închiriere și o varietate de taverne, baruri și magazine în apropiere, unde vizitatorii se pot bucura de mâncăruri și băuturi locale.

Plaja Kamari este un loc excelent pentru practicarea sporturilor acvatice, precum schi nautic, scufundări, snorkeling și plimbări cu barca.

Plaja Kamari Beach, Santorini
Plaja Kamari Beach, Santorini

Dacă vrei să călătorești spre Santorini, unde albul caselor strălucitoare se ridică deasupra stâncilor vulcanice negre, contactează-ne și îți vom pregăti cea mai bună ofertă de relaxare către comoara ascunsă a Greciei!

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Art Hotel Santorini 4*+

Cazare PLATINUM

La Maltese Oia 5*

Cazare DIAMOND

Oia Castle Luxury Suites by Art Maisons 5*+