Tenerife

insula eternei primăveri

Tenerife, cea mai mare insulă spaniolă situată în arhipelagul Insulelor Canare, este o insulă vulcanică, cu plaje fermecătoare și munți gigantici, și poate fi destinația ideală în orice perioadă a anului, datorită temperaturilor agreabile.

Dacă apreciezi peisajele verzi, o climă mai temperată și o atmosferă mai liniștită poți opta pentru zona de nord a insulei, iar dacă te afli printre turiștii care sunt în căutare de soare și distracție vei găsi în sud o opțiune potrivită pentru vacanță.

Parcul Național Teide și Vulcanul Teide

Teide, cel mai înalt vârf din Spania, este o emblemă a insulei. Parcul Național Teide reprezintă o rezervație naturală de excepție, recunoscută de UNESCO ca patrimoniu mondial. Cea mai recentă erupție majoră a avut loc în 1909, iar vulcanul a fost declarat parc național în 1954 pentru a proteja această bijuterie geologică. Caracterizat de peisaje lunare, întinse câmpuri de lavă solidificată și formațiuni vulcanice remarcabile, parcul oferă o privire deosebită asupra proceselor geologice care au sculptat insula de-a lungul mileniilor.

Pentru a ajunge la altitudini mai înalte ale vulcanului, vizitatorii pot utiliza telefericul Teide, care oferă o călătorie panoramică spectaculoasă, totodată, parcul oferă numeroase trasee de drumeții, potrivite pentru exploratori de toate nivelurile.

Vedere panoramică a Parcului Național Teide și Vulcanul Teide pe insula Tenerife
Plaja Playa de las Teresitas, Tenerife - nisip auriu și ape cristaline
Plaja Playa de las Teresitas, Tenerife - nisip auriu și ape cristaline

Plaja Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas, o bijuterie de nisip auriu, cu ape calde și liniștite, este localizată în partea de nord-est a insulei, oferind o oază de relaxare și priveliști uimitoare asupra muntelui Teide, care se ridică ca un gardian în spatele plajei. Plaja este considerată un adevărat paradis tropical datorită nisipului său auriu, adus special din Sahara pentru a îmbogăți plaja cu o textură fină și o culoare vibrantă. Plaja atrage nu doar iubitorii de soare și nisip, ci și pasionații de sporturi acvatice. De la windsurfing la kitesurfing, există o varietate de activități recreative care îți vor aduce doza de adrenalină și distracție.

Plaja Playa Jardín

O altă bijuterie plină de culoare este Playa Jardín. Cu grădini tropicale și nisip negru vulcanic, plaja din orașul Santa Cruz de Tenerife este o destinație perfectă pentru o zi relaxantă la soare. Vegetația bogată și florile exotice aduc un farmec aparte și completează perfect peisajul tropical al acestei oaze. De asemenea, lagunele artificiale, înconjurate de roci vulcanice, creează o atmosferă de relaxare, iar cascada care se revarsă în piscinele naturale adaugă o notă pitorească întregii scene.

Loro Parque, Tenerife - experiențe captivante cu păsări exotice și animale marine
Loro Parque, Tenerife - experiențe captivante cu păsări exotice și animale marine

Loro Parque

Loro Parque, situat în Puerto de la Cruz, Tenerife, este un parc zoologic și botanic de renume mondial, dar totodată, un centru dedicat educației și conservării, care încurajează respectul și iubirea față de natură și fauna sălbatică.

Loro Parque este celebru pentru diversitatea sa remarcabilă de animale, inclusiv delfini, lei de mare, orci, pinguini, flamingo, și multe specii de păsări exotice. Unul dintre cele mai captivante atracții ale parcului este „Planet Penguin”, o replică impresionantă a habitatului pinguinilor din Antarctica. Cu temperaturi scăzute și zăpadă artificială, această atracție oferă vizitatorilor o privire apropiată asupra vieții pinguinilor.

La Masca

La Masca, aflat la poalele Munților Teno, reprezintă o destinație populară pentru turiști dornici să exploreze farmecul rural al insulei. Satul pitoresc este încadrat într-un peisaj montan impresionant, cu vârfuri stâncoase și văi adânci, oferind priveliști uluitoare asupra zonei înconjurătoare. Satul în sine este construit pe pantele abrupte ale munților, creând un cadru pitoresc și autentic. Vizitatorii pot ajunge la această atracție cu mașina sau în cadrul tururilor organizate.

La Masca, Tenerife - sat pitoresc înconjurat de munți și peisaje spectaculoase
La Masca, Tenerife - sat pitoresc înconjurat de munți și peisaje spectaculoase

Tenerife te așteaptă cu brațele deschise, oferindu-ți o călătorie într-un paradis tropical cu o varietate de atracții incredibile. Fiecare colț al insulei ascunde o poveste și o surpriză, așteptând să fie descoperită de către exploratori și iubitori de aventură.

Dacă ești curios și îți dorești să vizitezi Tenerife în perioada următoare, contactează-ne și te vom ajuta cu un pachet personalizat nevoilor tale.

Recomandările noastre

Cazare GOLD

Hard Rock Hotel Tenerife 4*+

Cazare PLATINUM

Iberostar Grand Salome – Adults Only 5*

Cazare DIAMOND

Gran Hotel Bahía del Duque Resort 5*